Podo

Wat is podologie?

Wat is het verschil met pedicure?

Een podoloog gaat zowel curatief als preventief te werk. Dit wil zeggen dat we steeds de oorsprong van een klacht opsporen en al dan niet behandelen, of dat we klachten proberen te voorkomen. Een podoloog behandelt nagel- en voet problemen bij al dan niet aanwezige systemische aandoeningen     (diabetes, reuma, …). Een pedicure gaat werken vanuit een cosmetisch oogpunt en staat in voor een hygiënische voetverzorging.

Wat breng je mee?

Shortje   

Schoenen die je regelmatig draagt (tijdens werk, sport en vrije tijd)   

Steunzolen die u reeds heeft   

Indien van toepassing: medische beeldvorming


 
 
 
 

Het verloop

De consultatie start met een uitgebreide anamnese. Hierin worden specifieke vragen gesteld omtrent de klacht. Nadien wordt er onderzoek op de behandeltafel uitgevoerd  ter hoogte van de voet, knie, heup en rug.

Vervolgens volgt een ganganalyse; hiervoor dient u enkele minuten op de  loopband te wandelen en/of te lopen. Opgenomen camera beelden helpen bij de analyse om mogelijke fouten in het gangpatroon vast te stellen .

Het maken van een 3D-scan zorgt ervoor dat  uw voetcurvatuur perfect in kaart wordt gebracht en als basis zal dienen voor de uiteindelijke podologische zool.

Alle verzamelde informatie gebruik ik  dan als input om uw uniek zoolconcept vast te leggen.

Door gebruik te maken van het Borginsole systeem kan de data van het gecreëerde  model  feilloos naar het bedrijf in Rotselaar doorgestuurd worden waar dan uw persoonlijke podologische zolen  worden vervaardigd. (http://www.borginsole.com)

Een podoloog is een erkende paramedicus die afwijkingen ter hoogte van de voet onderzoekt en behandelt. Naast de voeten behoren ook de rug, heupen en knieën tot het werkgebied van een podoloog. Deze kunnen klachten veroorzaken die hun oorsprong vinden ter hoogte van de voeten waardoor het opsporen van stand- en bewegingsafwijkingen een belangrijke rol speelt binnen het takenpakket van een podoloog. Patiënten kunnen bij ons terecht met zowel voet-, pijn- als bewegingsproblemen. Onze doelgroep bestaat dan ook zowel uit kinderen en volwassen als ouderen.

Podologen werken niet enkel curatief maar kunnen ook preventief te werk gaan. Zo kunnen (top)sporters, diabetici en reumapatiënten bij ons terecht voor een preventieve en verzorgende behandeling. Ook schoenadvies geven behoort tot onze taken.

Ten slotte behandelt een podoloog ook huid- en nagelaandoeningen bij patiënten.